Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν μια ανησυχητική τάση: τα άτομα με ΔΑΦ καταφεύγουν όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) λόγω της μειωμένης πρόσβασης σε προληπτική υγειονομική περίθαλψη. Δυστυχώς, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης συχνά δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με ΔΑΦ, ακόμη και όταν αναζητούν θεραπεία για κοινές σωματικές παθήσεις που δεν σχετίζονται με τη διάγνωση της ΔΑΦ.
Ορισμένοι επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των γενικών ιατρών και των ειδικών, διστάζουν να δεχθούν ασθενείς με ΔΑΦ λόγω έλλειψης κατανόησης της πάθησης, ακόμη και όταν απαιτείται επειγόντως ιατρική φροντίδα.
Ο βασικός στόχος του έργου μας είναι να υποστηρίζουμε τη συμπερίληψη, την προσβασιμότητα και την αποφυγή διακρίσεων για τα άτομα με αυτισμό. Μια ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για τους ασθενείς με ΔΑΦ, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των επαγγελματιών υγείας και των φοιτητών ιατρικής. Απώτερος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με ΔΑΦ απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψης με όλα τα μέλη του γενικού πληθυσμού.